Open Dag Buurtmoestuin Gelderse Es

Open dag Buurtmoestuin de Gelderse Es

Op zaterdag 17 mei 2014 is het stadslandbouw publieksdag. Door het hele land zetten buurttuinen, landbouwbedrijven en andere stadslandbouwinitiatieven hun deuren open voor publiek. Een uitgelezen moment om onszelf als icoonproject aan onze stadsgenoten te presenteren!

De weersvoorspelling ziet er tot nu toe goed uit. Dat betekent dat er lekker veel tuinders in hun eigen tuintjes aan het werk zullen zijn. Bezoekers worden warm ontvangen met een kopje koffie of thee, en natuurlijk zelfgebakken lekkers. Er zijn tuinders aanwezig om vragen te beantwoorden, tuinierervaring mee uit te wisselen, of te discussieren over het belang van een buurttuin en hoe dit op te starten. Om 1 uur wordt er een rondleiding gegeven waarin we vertellen hoe de tuin tot stand is gekomen, wat het inhoudt dat we icoonproject zijn, wat de doelstelling van de tuin is, hoe wij omgaan met de culturele verschillen van verschillende tuinders etc. Voor de kinderen is er aardappelstempelen in de tuin, en er kan worden gevoetbald.

Zin gekregen om een kijkje te nemen? Je bent meer dan welkom. Hopelijk tot ziens in onze mooie tuin!

Adres:
Tussen de Gelderse Roosstraat en de Esdoornlaan (selwerd, Groningen). De buurttuin ligt verstopt achter de flats.

Kosten:
gratis

Programma:
12:00 – 15:00 open voor publiek, aardappelstempelen voor de kinderen
met om 13:00 rondleiding door de tuin

Comments are closed.